Inspur – mega storage of slechts een showcase

Op de vorige maand in Frankfurt gehouden International Supercomputing Conference 2018 is het nodige aan storage nieuws bekend gemaakt. Het gaat bij veelal om zwaardere versies van bestaande storage oplossingen. Inspur is daar een voorbeeld van.

Het Chinese bedrijf presenteerde de NF5486M5, een 4U waarin 106 3,5” HDDs kunnen worden geplaatst, wat goed moet zijn voor 1,25PB. Het OS voor deze appliance draait op een M2. Op moment van schrijven is het persbericht over deze machine niet beschikbaar op de website. Het bericht dat daar begin juli verscheen, dus na de launch in Frankfurt, is verwijderd. Daarom kan niet worden gecontroleerd of wat elders is genoemd correct is. Er is op dit moment niet te zeggen of de machine daadwerkelijk gevoerd gaat worden of al beschikbaar is, ook al is er een factsheet pagina beschikbaar.

Er zijn twee redenen waarom over de dagelijkse inzet van deze zwaar opgevoerde 4U vragen vragen zijn te stellen. De eerste is het gewicht. Een snelle rekensom leert dat de 200 kilo grens bereikt of zelfs al overschreden gaat worden. Dat heeft consequenties voor de plek in racks en de verdere vulling daarvan. Bij zoveel HDDs in een beperkte omgeving gaan vibraties en luchtstromen een belangrijke rol spelen. Uit de paar meldingen over de NF5486M5 valt niet op te maken hoe Inspur met deze uitdagingen omgaat. Dus was het een echte lancering of meer een showcase om de marktreacties te peilen?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*