J.D. Power meet tevredenheid cloud storage

jdpowerNet als vorig jaar heeft J.D. Power een onderzocht hoe tevreden eindgebruikers, consumenten dus, van betaalde cloud opslagdiensten zijn. Ruim 2800 burgers in de VS zijn hiervoor benaderd. De uitkomsten zijn daarmee slechts als indicatie te gebruiken voor andere markten. In de Nederlandse context zijn deze resultaten bijvoorbeeld beperkt zinvol omdat de betaalde opties van TransIP’s Stack en dergelijke niet zijn meegenomen.

Wat zinvol lijkt is stilstaan bij de constatering dat 39% een dienst afneemt met een capaciteit tot 50GB en 32% 1TB tot zijn beschikking heeft. 17% heeft schijnbaar geen limit in omvang, maar naar type data, hetgeen wijst op aanbod dat in Nederland amper bekend is.

De resultaten Box op 1, One Drive van Microsoft heeft de tweede plek en Amazon mag met het brons naar huis. Wat daar direct in het oogspringt: Box was vorig jaar nog niet bekend genoeg om in de resultaten voor te komen en Google is uit de top 5 verdwenen en scoort schijnbaar zelfs onder het marktgemiddelde.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*