Kwartaalcijfers Nimble Storage: omzet groeit – verlies eveneens

nimblestorage400Op 24 mei maakte Nimble de kwartaalcijfers bekend. Het lijkt veelbelovend: een toename van de omzet van 21% in vergelijking met hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Evenzo positief klinkt de groei van het aantal klanten: in een jaar 48% erbij, waardoor de teller nu boven de 8.100 staat. De intregratie van de eisen oplossingen met andere leveranciers gaat steeds verder. Nimble noemt dat terecht deel van een omvangrijk ecosysteem zijn.

Minder florisant is het netto resultaat: dat is nu -$49 miljoen, vergeleken met -$29 miljoen exact een jaar geleden. Nimble toont zich daarbij een echte start-up met veel focus op groei tegen elke prijs. Dat in de communiqués geen aandacht wordt besteed aan churn en retentiepolicies lijkt een extra bewijs voor de start-up status. Een NPS van 85 klinkt mooi, maar staat los van uitstroom. Voor een beursgenoteerde onderneming kan dat niet als een compliment gelden.

Het aandeel van de “international business” (dus non USA) is met een procenpunt toegenomen tot 20%. Wellicht is dat een van de redenen dat het aandeel de sinds bekendmaken van de cijfers, komend vanaf $8,50 door de $9,00 grens is gestoten. Een nette stijging, maar een jaar geleden moest voor het aandeel nog ruim $26,00 worden betaald.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*