Kwartaalomzet storage systems $10,8 miljard

Volgens IDC is het afgelopen kwartaal voor $10,8 miljard omzet is behaald aan “storage systems”. Dat is naar een lichte groei van bijna 3% in vergelijking met een jaar geleden. Onderliggend zou sprake zijn van een stijging van maar liefst 16,5% in capaciteit shipments.

Dat laatste punt geeft direct een van de belangrijkste bevindingen aan: een forse prijsdruk. Andere opvallende conclusie is dat de ODM, zij die werken voor de hyperscalers, het marktaandeel flink weten uit te breiden. Dat gaat uiteraard ten koste van de bekende namen. Dat de combinatie Dell EMC hier de grote verliezer is kan, na de publicatie van de kwartaalcijfers, niemand meer verbazen. Dell EMC blijf naar omzet gerekend nog de grootste, maar doet dat met 6 procentpunten omzet minder. Inmiddels zijn de ODM bij elkaar opgeteld groter dan deze moloch. Wat dat betreft zijn de tekenen aan de wand voor de Texanen niet meer te ontkennen.

De nummer twee op de markt, NetApp lijkt ook te profiteren van de zwakte van Dell EMC. Het bedrijf ziet het aandeel met bijna 3 procentpunten toenemen tot 13%. Dat zal deels komen door het AFA aanbod. De vraag naar dat type storage is namelijk sterk, het vertaalt zich in een omzettoename van ruim 37% in vergelijking met de zelfde periode een jaar geleden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*