Lauwe ontvangst kwartaalcijfers Dell

Forbes, Bloomberg en alle andere publicaties die over de Q4 cijfers van Dell EMC geschreven hebben zijn het over een punt eens: dit was opvallend weinig gedetailleerd. Nu het geen beursgenoteerde onderneming meer is, hoeft dat ook niet meer.

Desalniettemin was wel duidelijk merkbaar dat analisten en journalisten hier weinig van gediend zijn. Iedereen heeft braaf de quotes over genomen over opwaartse prijsdruk van componenten bij PC’s en randapparaten, maar merkt ook op dat het minimaal raar is dat daar geen details over worden gegeven. Bij Forbes is de kritiek nog harder: dat zelfs de introductie van nieuwe Intel CPU’s onvermeld blijft wordt zeer onverstandig genoemd.

De redenen hiervoor lijkt iedereen wel te kennen: het bedrijf heeft en een pittig verlies gemaakt ($1,7 miljard) en er zijn segmenten waar het gewoon marktaandeel verliest. Met de focus verleggen naar de PC markt is bijvoorbeeld de aandacht afgeleid van de storage tak, daar zou zich zomaar een krimp van 8% kunnen hebben voltrokken.

Anders gezegd, de minimale boodschap van Dell lijkt vooral bedoeld om de aandacht af te leiden van gebieden waar het echt hard moet vechten om de plek te behouden. Met al het geweld van AWS & Co is fysieke, traditionele storage daar een voor de hand liggend voorbeeld van.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*