Marvell kwartaalcijfers bevestigen SSD en HDD trends

Op 8 maart maakte Marvell, een toonaangevende leverancier van HDD en SSD controllers de Q4 en daarmee jaarcijfers bekend. Het is altijd een goede indicatie voor de status van de markt voor storage eindproducten ook de leveranciers van componenten in de gaten te houden. Over Nidec, de grootste fabrikant van HDD motoren wordt daarom met enige regelmaat geschreven. Marvell, als een van de grotere controller leveranciers mag evenmin ontbreken.

Marvell heeft het afgelopen kwartaal de omzet voor storage gerelateerde producten met 3% zien toenemen. Op jaarbasis was de plus 8%. Omdat het storage portfolio zowel HDD, SDD als datecenter oplossingen betreft zijn deze cijfers niet direct te mappen op cijfers over de HDD en SDD markt. Desalniettemin is de single digit groei een indicatie dat de storage markt blijft groeien.

Voor het komend kwartaal verwacht Marvell een dip van 6-8% bij de storage componenten vanwege seizoensinvloeden. Ook dat lijkt in lijn te zijn met signalen van andere componenten aanbieders en leveranciers van de eindproducten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*