Marvell kwartaalcijfers wijzen op bescheiden groei

Het Amerikaanse Marvell heeft vorige week kwartaalcijfers gepubliceerd (PDF) die over de volle breedte een eerder bescheiden groei laten zien. Het portfolio omvat naast storage contollers, op ethernet gebaseerde netwerk producten en WiFi/Bluetooth producten.

De controllers van Marvell worden toegepast in HDD, SSD en specifieke datacenter storage oplossingen. De vraag hiernaar blijft toenemen, maar de cijfers van Marvell laten daar wel een opvallende ontwikkeling zien. Zo is de totale omzet het gelopen kwartaal met circa 5% gedaald. In de pers is echter vooral gewezen op de omzetgroei ten opzichte van een jaar geleden. Of hier sprake is van seizoensinvloeden is niet bekend. De dalende omzet hinderde het bedrijf echter niet de winstgevenheid behoorlijk te vergroten. Het netto resultaat was aanzienlijk hoger (van $48 miljoen het vorige kwartaal nar $128 miljoen). Dit is een sterke indicatie voor betere marges, iets dat gelet op het Chinese onderzoek naar afspraken over kartelvorming door chipsfabrikanten, de pers had moeten opvallen.

De verhoudingen in omzet (niet winstgevendheid!) van de drie productgroepen lijkt weinig te veranderen. De controllers maken nog steeds iets meer dan de helft van de totale omzet uit, maar verliest ook nu wederom een procentpunt. Dit jaar zou moeten worden afgesloten met een tot 4% hoger resultaat. Dat is in vergelijking met de double digit groei die elders wordt bekend gemaakt opvallend bescheiden. Daar staat dan wel tegenover dat Marvell echte zwarte cijfers kan schrijven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*