Marvell kwartaalcijfers wijzen op krimp storage vraag

Op 4 december presenteerde Marvell de resultaten van het derde kwartaal. Het bedrijf dat vooral bekend is door de controllers voor HDDs en SSDs haalt daarmee 48% van de omzet. Dat het een jaar terug nog 51% was is een eerste signaal voor minder vraag naar storage componenten.

Dat Marvell drie procentpunten minder omzet haalt uit controllers en datcenter componenten betekent niet dat de totale omzet krimpt. Die nam met 38% toe, storage controllers met 29% (in vergelijking met Q3-2018). De toename van de concernomzet kwam mede door de overname en integratie van Cavium en dat maakt vergelijken met de voorgaande periodes lastig. De prestaties van de storage divisie zijn beter te vergelijken, omdat de producten van Cavium daar niet toe gerekend worden. De omzet van Marvell controllers is in vergelijking met een jaar geleden 29% toegenomen. Het laatste kwartaal liet in vergelijking met het voorgaande kwartaal een plus van 21% zien. Seizoensinvloeden zouden dit kunnen verklaren, maar dat zegt het bedrijf niet. Het geeft zelfs aan voor het lopende kwartaal rekening te houden met een dip bij de omzet voor storage componenten van 10%.

Marvell ziet die daling niet als een groot probleem. De marges zijn goed en door de overname van Cavium is het portfolio verbreed. De presentaties leggen daar de nadruk op, door onder andere te wijzen op het 5G portfolio dat het nu voert. Wat daarmee niet wordt gezegd, maar wat wel tussen de regels door te lezen valt, is dat de te grote afhankelijkheid van een productgroep onwenselijk was. De krimp die het nu voorspelt bewijst dat.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*