Mediasector onderschat noodzaak back-ups

Op het Enterprisestorageforum verscheen begin mei een artikel naar aanleiding van de grote Amerikaanse beurs voor omroepbedrijven in April. De auteur merkt op dat er vele aandacht was voor noviteiten, maar dat iets fundamenteels als back-ups een onderbelicht aspect van de business was.

Er wordt stilgestaan waarom dat zo is. Mediabedrijven zijn gewend het video- en audiomateriaal op basis van tape-to-tape te back-uppen. Vanuit het verleden is dat begrijpelijk, er waren lange tijd geen alternatieven. Die zijn er nu wel in de vorm van cloud en externe datacenters. Toch is volgens de auteur de belangstelling daarvan gebruik te maken gering, wat zich weer vertaalt in weinig exposanten op de NAB. Wat er stond aan leveranciers van moderne storage technieken, zoals Cloudian en Scality, zat eerder in het segment primaire storage en archief opslag. Specifiek back-up en het daaraan gekoppelde DR leken buiten de boot te vallen.

Wat er wordt beschreven is het beeld van een sector die niet zo zeer onnodig risico’s neemt, als wel een sector die inefficiënt werkt. De beproefde methodes werken en worden dagelijks wereldwijd toegepast. Of ze voldoende zijn om ook de moderne digitale opnames veilig te bewaren is een vraag die schijnbaar te weinig wordt gesteld.

Of de mediasector daarmee uniek is is een vraag die het artikel niet stelt. De lezer kan er zich vast wel iets bij voorstellen dat het antwoord op die vraag negatief is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*