Meer en minder hdd shipments

Volgens Trendfocus is het aantal hdd shipments het afgelopen kwartaal toegenomen en afgenomen. Dat is geen tegenstelling, maar een ontwikkeling die in de lijn der verwachting ligt.

De afzet is toegenomen in vergelijking het met voorgaande kwartaal. De hdd en computer markt kent een zomerdip die pas met “back to school” acties kan worden stopgezet. Op jaarbasis blijken de cijfers echter nog steeds te duiden op een krimpende markt. We spreken dan over een krimp van 7 tot 9 procent.

Enterprise

Die krimp kan worden uitgesplitst. Het zijn met name de enterprise schijven die minder worden verscheept. 2,5” consumer schijven worden weer meer afgezet. De gewone 3.5” markt lijkt een marginale groei te kennen.

Aantallen

Bij de cijfers die Trendfocus rapporteert wordt alleen naar aantallen gekeken. Dat de enterprise markt daalt is daarom minder dramatisch dan het lijkt. Dat marktsegment neemt als eerste de grotere (+10TB) schijven af. Dit zou ook kunnen verklaren waarom WDC de grootste daling bij de shipments laat zien, het bedrijf kon als eerste de grotere capaciteiten leveren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*