Memblaze lanceert nieuwe NVMe en vestigt zo aandacht op Chinese SSD sector

Dit weekend werd door Memblaze het persbericht verspreid dat het een nieuwe NVMe SSD heeft gelanceerd die speciaal voor groene datacenters is ontwikkeld. Dat bericht zal door weinigen in Nederland zijn opgemerkt, al was het maar omdat het bedrijf hier onbekend is.

Memblaze is en organisatie waar weinig informatie over beschikbaar is. Sites als Bloomberg komen ook niet veel verder dan wat het bedrijf op de eigen website vermeld. Voor de producten is dat hetzelfde verhaal. We komen niet verder dan een product is gelanceerd door een bedrijf uit Beijing dat stelt sinds 2010 actief te zijn, waarvan het aantal medewerkers en omzet niet te achterhalen zijn. Er wordt geschermd met samenwerking met de grote chip fabrikanten en tegelijk wordt de eigen kennis en kunde duidelijk gemaakt.

Een blik op de klanten laat zien dat we hier te maken hebben met een van de Chinese leveranciers die er voor zorgt dat de Chinese cloud en telecom reuzen zo hard kunnen groeien. Daarmee wordt ook duidelijk dat we hier een voorbeeld hebben van een belangrijke component in het Chinese beleid dat moet leiden tot minder afhankelijkheid van Westerse, vooral Amerikaanse, IT componenten.

Dit bedrijf heeft nu dan de PBlaze5 910/916 en low-power 510/516 series NVMe SSD op de markt gebracht. Bij de specificaties valt een ding op: de mogelijkheid het stroomverbruik te regelen. Bij de SSDs van andere fabrikanten wordt dat nooit zo duidelijk als mogelijkheid in de persberichten weergegeven.

Over beschikbaarheid (in en buiten de VRC) rept het in meerdere talen beschikbare persbericht overigens met geen woord. Dat is ook opmerkelijk.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*