Micron kwartaalcijfers – koersdaling 9% geeft een vertekend beeld

micronstorage400Op 30 juni presenteerde Micron de cijfers over het kwartaal dat liep tot 2 juni 2016. Het persbericht begon met de melding dat de kwartaal omzet met $2,9 miljard slechts gering lager was dan het voorafgaande kwartaal. Om vervolgens te melden dat het invergelijking met het zelfde kwartaal een jaar geleden 25% minder was. Die boodschap laat niets aan duidelijkheid over.

De hele rits van inmiddels bekende argumenten komt ook hier weer aan de orde: valutaire tegenwind, lokale markten die tegenvallen en forse neerwaartse prijsdruk. Gemeld wordt een gemiddelde prijsdaling van 11% en dat lijkt betrekking te hebben op 1 kwartaal. Ondanks die daling is de bruto marge van het gehele concern met 17% nog steeds niet heel slecht, als is dat wel 3% lager dan het voorgaande kwartaal.

Dat aandeelhouders en beurs hier niet blij mee zijn – de koerswinst van de voorafgaande week die mogelijk het gevolg was van optimistische verwachten – verdampte compleet. -9,5% op een handelsdag is slecht, maar over een periode van 30 dagen is de aandeel “slechts” 2% aan waarde verloren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*