Micron snijdt in Capex en legt prodcutie stil

Micron heeft woensdag de beursvloer verlaten het een minimaal verlies. Dat is opvallend, want de gerapporteerde kwartaalomzet ligt ruim 20% onder die van een jaar geleden. De vooruitzichten voor het lopende kwartaal zijn somber. Pas tegen het einde van 2019 verwacht men een betere marktvraag.

De omzetterugval van $7,3 miljard naar $5,8 miljard is fors. Het bedrijf ziet zich dan ook genoodzaakt expliciet aan te geven dat het een dergelijke dip kan doorstaan. Het wordt daarbij geholpen door de verbetering van de winst per aandeel. Die is van $1,60 naar $1,71 gegaan en aandeelhouders kijken daar schijnbaar meer naar dan naar de totale omzet. Het aandeel kan verder op steun rekenen door aankondiging van een nieuwe aandeel inkoopprogramma. Van $702 miljoen.

Wat de beleggers minder goed kunnen inschatten is de impact van de andere aankondigingen. Micron heeft bekend gemaakt 5% van de productie stil te leggen, omdat de marktvraag te gering is. Iedereen kan weten dat de wereldwijde overcapaciteit veel meer dan 5% is. De omvang van onverkochte voorraden is een goed gekoesterd geheim. Naast het staken van productie is ook de rem aangetrokken voor investeringen. In lijn met wat eerder werd aangekondigd is er nu aangegeven dat er $500 miljoen minder capex zal zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*