Mooie cijfers NetApp

NetApp verraste de beurs afgelopen week met fraaie cijfers. Het aandeel verliet de beursvloer met een plus van ruim 16%. Belangrijkste reden voor dat laatste was dat het bedrijf de verwachtingen van analisten ruimschoots overtrof.

Kijkend naar de business cijfers valt op dat de stap van focus op spinning discs naar AFA en hybride cloud oplossingen echt vruchten afwerpt, het levert bijna 70% van de netto omzet en kende een groei van 23% in vergelijking met het afgelopen jaar. Dat is een mooie groei, eentje die meer indruk maakt dan de 6% omzetgroei voor het gehele portfolio in vergelijking met het afgelopen jaar. De winst is in diezelfde periode met bijna 80% toegenomen en dat had schijnbaar niemand verwacht.

Het contrast met Cisco, dat een dag eerder de cijfers publiceerde kon bijna niet groter zijn. 2% krimp op jaarbasis, 0% in vergelijking met het voorgaan de kwartaal en een koerswinst van 0,21%. Goed mogelijk dat die marginale scores een dag later het NetApp aandeel een dag later een extra zetje in de rug gegeven heeft

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*