Nanya: DRAM marktvooruitzichten blijven somber

Op 10 juli heeft de Taiwanese Nanya Technology Corporation de Q2-2019 cijfers bekend gemaakt. Het toont aan dat de DRAM productie fors onder druk staat. Dat het bedrijf voor de komende periode geen marktherstel verwacht zal nier verbazen.

Nanya is een van de bedrijven waar iedereen mee te maken heeft, maar zelden direct. De DRAM die het levert zit in meer dan computers. De productie is vooral gebaseerd op een licentie van Micron Technologies. Het persbericht gaat niet in op de verschillende markten die men bedient. Dat is te vinden in de achterliggende verplichte beursrapportages. Het persbericht is daarvoor zeer overzichtelijk. De cijfers maken ook direct duidelijk dat DRAM productie op dit moment onder grote druk staat.

De melding begint met

Average selling prices (ASP) decreased by mid-teens percent and bit shipment increased by greater than thirtys percent (quarter over quarter).

Verderop staat er

gross margin was 34.9 percent, a 5.8 percentage points decrease compared with the previous quarter.

En

In the first half of 2019, the company’s sales revenue was NT$ 23,813 million, 45.1 percent decreased compared with the same period last year.

Via Digitimes, dat daags na de publicatie een interview met de Nanya topman Pei-Ing Lee publiceerde, is te achterhalen dat Nanya spreekt van

inventories held by the world’s top-3 DRAM vendors, the ongoing US-China trade war, and trade disputes heating up between Japan and South Korea will bring variables to its forecast.

Om die reden is volgens Lee ook voor Q3-2019 uncertainty about demand onvermijdelijk.

Share

Comments are closed.