NetApp gelooft wel in de cloud

Gisteren wees Storagenieuws op een claim van Fujitsu dat enterprises vaker de dataopslag buiten externe cloud willen doen. NetApp, dat nu de eigen Insights bijeenkomst organiseert heeft daar een heel ander mening over.

Een groot deel van de aankondigingen van NetApp staan namelijk in het teken van “empower customers to continuously move forward in the cloud”. Dat is een totaal ander uitgangspunt dan Fujitsu. NetApp wil die ontwikkeling mogelijk maken door de eigen diensten en producten. Software (toepasselijke naam: Netapp Cloud Insights) die de onderliggende hardware permanent montitort moet ervoor zorgen dat

  • de kosten van cloud infra gemiddeld 33% lager woorden;
  • de Mean Time to Resolution met 90% wordt gereduceerd en;
  • 80% van de end user gerelateerde issues zijn te voorkomen.

Daarnaast heeft het betere integratie met Azure (vooralsnog alleen in US zones) aangekondigd en verder verbeteringen aan de ONTAP software. Uit niets blijkt dat NetApp zich voorbereid op minder data in de cloud. Alles behalve dat zelfs. Het bedrijf gaat door op het eerder ingeslagen pad door minder nadrukkelijk de eigen hardware aan te prijzen. Vooral de (eigen en externe) cloud diensten voor de opslag van data worden naar voren geschoven.

Het verschil met met Fujitsu kan niet veel groter zijn, helemaal niet sinds dat vorige week bekend maakte het eigen K5 cloud platform te sluiten voor alle klanten buiten Japan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*