NetApp kwartaalcijfers lauw ontvangen

NetApp, dat vorige week de kwartaalcijfers publiceerde, had een lastige boodschap te verkondigen. In vergelijking met het voorgaande kwartaal waren omzet en winst minder, maar ten opzichte van een jaar geleden was er dan weer sprake van een redelijk plus.

Schommelingen

Het valt steeds meer op dat bij de verkoop van IT, waaronder storage, seizoensinvloeden een aanzienlijke rol spelen. Die verschillen zijn bij NetApp zelfs fors te noemen. De”product omzet” kende een jaarplus van 6,9% en kwartaalkrimp van 16,9%. Die schommelingen maken het beleggers lastig een goed beeld te vormen van de overall performance van bedrijven. De waarde van het aandeel is op kwartaalbasis ook amper veranderd. Wellicht is NetApp een van de bedrijven in de sector waarbij de waardegroei verder afvlakt.

AFA booming business

Helemaal los van die ontwikkeling lijkt de marktpositie te zijn. Het bedrijf heeft dit jaar al drie acquisities doorgevoerd en weet met de AFA oplossingen een bijzondere 95% omzetgroei op jaarbasis te realiseren. Die groei kan niet alleen bestaan uit vervangingsvraag van klassieke NetApp storage en de autonome marktgroei. Marktonderzoek zal ter zijner tijd wel aangeven van welke andere vendoren precies marktaandeel wordt afgesnoept.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*