NetApp vertraagt

De cijfers voor het vierde kwartaal en de verwachtingen voor de komende periode waarmee NetApp naar buiten is gekomen hebben de beurs teleurgesteld. In plaatst van een licht hogere omzet is er een achteruitgang gemeld. Voor het lopende kwartaal geeft het bedrijf aan dat de omzet tot 14% lager kan uitkomen dan waarmee de beurs nog rekening hield.

Drie kwartalen achteruit

NetApp heeft daarmee nu twee kwartalen achter elkaar niet waargemaakt wat werd verwacht en met het komende kwartaal erbij staat de teller op drie. Zoiets maakt beleggers onrustig. Dat NetApp daarbij winst maakt en het afgelopen jaar $2,5 miljard aan de aandeelhouders uitkeerde is op dit moment niet voldoende om de koers van het aandeel te steunen, tijdens en na de handel werd het aandeel 8,8% goedkoper.

Verklaringen

Er zijn tal van verklaringen te vinden waarom analisten en daarmee beleggers kritisch naar NetApp kijken. Uit de cijfers zou bijvoorbeeld blijken dat de migratie van klanten met bestaande NetApp oplossingen naar AFA vertraagt, dat DellEMC harder groeit en dat het aantal servicecontracten stagneert, wat dan weer een voorbode voor chrun zou kunnen zijn.

20/80 regel?

Misschien moet de conclusie zijn dat NetApp de fase van makkelijk groei en migraties van klanten naar AFA en cloud nu achter zich heeft gelaten. De vertraging is dan een logische volgende fase omdat het makkelijkste deel van nu achter de rug is. Een variant op de 20/80 regel dus.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*