Netstor combineert LTO en Apple

In de regel wordt er door storage solution vendoren weinig aandacht besteed aan de computers en overige systemen waarvan de data moet worden opgeslagen. In moderne netwerken is er altijd wel een mogelijkheid data van uiteenlopende devices te benaderen en op te slaan. Maar wat nu als er geen sprake is van een netwerk of beperkingen aan de capaciteit daarvan.

Netstor uit Taiwan heeft schijnbaar die vraag eerder voorbij zien komen en daarbij een speciale doelgroep geïdentificeerd, Apple gebruikers. Het heeft namelijk een 1U appliance uitgebracht voorzien van Thunderbolt aansluiting waarin 2 LTO drives passen. LTO, tape dus, is een back-up medium dat nog veel gebruik wordt voor koude opslag. Door de capaciteit is het ook zeer geschikt voor video materiaal. De link met Apple systemen is daarmee ook verklaard.

De NS372TB3 1U is de derde model die Netstor uitbrengt voorzien van Thunderbolt aansluitingen. Het is het eerste model speciaal voor LTO drives. Netstor wordt in Nederland geleverd door Gigaserver uit Leiden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*