Nexenta zwijgt over financieringsronde

Dat de storage sector veel kenmerken heeft van typische fase I of II in de levenscycli bedrijven is bekend. Het is een markt die veel groei  en groeispurts kent. Ondertussen droogt het aantal nieuwe toetreders zichtbaar op. Dat betekent echter niet dat het voor de aanbieders een makkelijke wedstrijd is. SDS vendor Nexenta zou daarvan een voorbeeld kunnen zijn.

Eerder dit jaar is een aantal spelers overgenomen door grotere gerenommeerde bedrijven. Voor de overnemers waren het in alle gevallen prettig geprijsde deals. Dat is een sterk bewijs voor de geringe winstgevendheid. Dat blijkt ook wel uit de cijfers van de beursgenoteerde next gen storage aanbieders. Geen van hen heeft ervaring met het maken van echte winst. De stijgende omzetten die worden gerapporteerd zijn weliswaar het gevolg van toenemende vraag, maar de prijs die daarvoor betaald moet worden is erg hoog. Wat over churn wordt gerapporteerd is summier en de retentie is in deze vechtmarkt ook hoog.

Nexenta zou wel eens hard geconfronteerd kunnen zijn met al deze marktomstandigheden. Een agressieve markt waar het makkelijk is erg snel erg veel geld te verbranden. Dat zou namelijk de reden kunnen zijn waarom het bedrijf volgende deze bron een extra financieringsronde nodig heeft. Opvallend genoeg communiceert het bedrijf daar zelf niets over, iets dat weinig gewaardeerd zal worden door investeerders en gebruikers.

Er lijken twee mogelijkheden voor die zwijgzaamheid. Een is dat de constatering dat er extra geld moet worden opgehaald niet klopt. De ander is dat deze manier van geld ophalen afwijkt van wat men vooraf in gedachte had. Gelet op de recente rommelige IPOs van bedrijven als Tintri is dat niet eens zo vreemd gedacht.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*