Nexsan past E-series aan

Eerder deze maand deed Nexsan kort van zich spreken. De voormalige verantwoordelijke voor de sales in EMEA is na een onderbreking van bijna vier jaar bereid gevonden wederom die functie te vervullen. Daarover werd geschreven. Dat tegelijkertijd de E-series is uitgebreid haalde minder de pers.

De belangrijkste wijzigingen zijn dat er nu 12 zelf te configureren highspeed host interface ports beschikbaar zijn (16GB fc oen 10Gbe). Verder kunnen de modellen voorzien worden van 12TB schijven. Een 60bay 4U kan daarmee in totaal 720TB opslag krijgen. De maximale omvang van een op Nexan E-sersies gebaseerd systeem komt uit op 2,16PB.

Dat in dezelfde week ook de eerste 14TB schijven zijn gelanceerd geeft aan hoe snel storage vendoren moeten kunnen reageren. Nexsan was in ieder geval te laat die capaciteit in de factsheets en het persbericht te noemen.

Groen

Opvallend in de factsheet is de groene paragraaf. Nexsan gebruikt de claim “do more with less power”. De E-series zou tot 1/3 minder stroom verbruiken dan vergelijkbare arrays. Interessanter is de AutoMAID tooling. Die maakt 87% stroomreductie mogelijk en verlengt de levensduur.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*