Nidec op shoppingtour

Eind 2018 stond in de Duitse zakenkrant Das Handelsblatt een paginagroot artikel over het Japanse bedrijf Nidec. Niet overal is bekend dat dit de grootste producent van motoren voor harddisks is.

Het artikel gaat dieper in op de investeringen die de Japanse onderneming doet in Duitsland. Het streven van Nidec is dit kalenderjaar voor omgerekend 600 miljoen Euro maximaal 6 Duitse bedrijven over te nemen. Gelet op de core business van Nidec – elektromotoren – wordt gekeken naar overname kandidaten die zelf ook actief zijn met de techniek.

De link het harddisk motoren en de huidige inkoopoffensief van Nidec staat ook beschreven. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen een marktaandeel van 90% en jarenlang een marge van +40% op deze onmisbare componenten gerealiseerd. Het kapitaal dat daarmee is vergaard en opzijgelegd gaat nu worden ingezet om op nieuwe trends te kunnen inspelen. E-auto’s zijn daar een voorbeeld van, met als robots.

Nidec motoren zijn al langer te vinden in de auto’s met verbrandingsmotoren van onder andere PSA. Daar zal het dus niet bij blijven. Of de automobilist doorheeft dat zijn spiegels en ramen bewegen dankzij de ervaring die is opgedaan met miljarden harde schijven?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*