Nog onder de radar – SSDs van Huawei

Medio juni lanceerde Huawei tijdens de Japanse tech beurs Interop de ES3000 V5. Achter die omschrijving gaat een serie NVMe SSDs bestemd voor de zakelijke markt schuil. Huawei en SSDs – dat is een combinatie die nog weinigen op de radar hebben.

De ES3000 V5 is met 64-layer 3D TLC de opvolger van de V3 serie die in 2016 op de markt kwam. Tot zover bekend werd die schijf vooral op de thuismarkt ingezet. Lenovo was een van in het Westen bekende vendoren die deze serie ook in het assortiment had. Nu is er dus een nieuwe editie. In Tokyo claimde Huawei onder andere “50% leap in write performance to over 3.2 GB/s, and pushes random write IOPS beyond 300 K/s.” Nu zijn aanzienlijke performance verbeteringen mogelijk door gebruik te maken van 64 laags 3D TLC in plaats van MLC. Dat is ook wat het grootste verschil tussen de V3 en de nieuwe V5 uitmaakt.

Tussen claims en realiteit kan echter de nodige ruimte zitten. Daarom is het interessant te zien dat Storagereview de nieuwe V5 serie heeft kunnen testen. Het heeft een model met 3.2TB, de ES3600P V5, onder handen genomen. Alle modellen hebben een formfactor U2 en de capaciteit van de verschillende modellen is – mede afhankelijk van het aantal writes per day – tussen de 800GB en 8TB.

Volgens Storagereview is de geteste ES3600P V5 op heel veel fronten een koploper. De snelheid en belastbaarheid zijn zeer goed en duiden op goede software en firmware voor de modellen. Misschien is dat een extra reden deze Chinese kolos beter in de gaten te houden – want men is schijnbaar ook op het vlak van NMVe SSDs in staat de gevestigde orde het vuur aan de schenen te leggen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*