Nutanix downgraded

Nutanix staat op het punt kwartaalcijfers te publiceren. Het bedrijf communiceert daarom even niet heel veel en is daarom niet in staat te reageren op berichten van Morgan Stanley. De bank heeft Nutanix op twee manieren gedowngraded. De inschatting is performance is verlaagd en het koersdoel is met bijna 40% neerwaarts bijgesteld.

Het effect van de dubbele bijstelling van Morgan Stanley was direct zichtbaar. Op een beurs die het slecht deed viel Nutanix met een daling van bijna 8% uit de toon. Het aandeel maandag verliet de beursvloer met een koers van $36,97 en dat is een paar cent onder het nieuwe koersdoel van Morgan Stanley. Dinsdag ging daar nog eens 3% van af.

Twee redenen

De twee voornaamste redenen van de bijstellingen zijn daarbij niet heel verrassend. De bank ziet een afkoeling van de vraag naar de Nutanix producten omdat de gehele markt afkoelt. De andere reden is de samenwerking met Dell EMC. Voor Hyper Converged werken de twee samen, maar ze leveren ook concurrerende producten. De sales en marketingkracht van Dell EMC wordt hoger ingeschat dan die van Nutanix.

Dat laatste is de olifant die al heel lang in de kamer staat. Er komt een moment dat kolossen als Dell EMC zelf weer het heft in handen nemen en de partners minder hard nodig hebben. Volgens Morgan Stanley is dat moment voor de HCI oplossingen van Nutanixde zo goed als aangebroken.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*