Nutanix genoemd in rechtszaak inzake onjuiste aanbesteding Drechtsteden

Nutanix_400x400Nutanix is onderwerp van een rechtszaak geweest tussen de Drechtsteden en een door hen ingehuurde adviseur. Uit het online geplaatste vonnis blijkt dat de man bij een aanbesteding bewust onjuist gehandeld door te staan op een proof of concept, maar daarvoor slechts een van de drie Nutanix resellers- zijn ex-werkgever Benelux-Soft – in Nederland te benaderen (5.22 “Benelux Soft was niet zomaar een bedrijf dat [gedaagde] toevallig op het spoor kwam, maar, als gezegd, een bedrijf waarvoor hij al had gewerkt en bovendien contacten mee onderhield.” bron).

De zaak speelt over de periode 2013-2015 en is voordien ook niet bekend geworden. Wat duidelijk wordt bij het lezen van het vonnis is dat bij de aanschaf leverancier en adviseur fors geprofiteerd hebben en dat daar de Drechtsteden voor betaalden. Nutanix is geen gedaagde geweest in deze zaak, maar het zal zonder hebben moeten ingrijpen: als een van de drie resellers zich schuldig maakt aan het samen met de adviseur bewust schenden van de mededingingsregels is daar iets goed fout.

Het tussenvonnis beschrijft ook uitgebreid hoe kortingen voor dit soort appliances tot stand komen en wat de gemiddelde percentages zijn die daarvoor bij Nutanix (in 2015 althans) golden. Dat is voor de oplettende concurrenten en inkopers natuurlijk een prettige bijvangst. (Benelux Soft betaalde € 959.000 voor 8 Nutanix boxen en verkocht die door aan Centric voor € 1.686.721 )

Dat fraude niet loont is duidelijk. De Drechtsteden hebben in 2014 beslag laten leggen op de bezittingen van de adviseur. De rechter veroordeelt de man met dit vonnis tot betaling van € 491.254,89 aan de Drechtsteden. Benelux-Soft schijnt niet langer Nutanix te leveren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*