Nutanix reageert met opvallende deals

Nutanix heeft dinsdag beleggers en de beurs op de hoogte gebracht van enkele nieuwe deals. Het bedrijf weet met gepaste trots te melden dat het dit kwartaal meer dan 46 deals geeft gesloten met een waarde van $1 miljoen en een daarvan met een onderdeel van defensie is zelfs $20 miljoen.

Zoals te verwachten viel komen dit soort cijfers de beurskoers ten goede. Over de hele dag is een plus van 3% gerealiseerd. Nabeurs kwam daar nog wat bij. Het lijkt dus goed te gaan met Nutanix, maar of dat beeld klopt?

Het antwoord is nee. De dag ervoor is het aandeel snoeihard onderuit gegaan. 10% van de waarde is verdampt omdat het bericht is verspreid dat GCS met klanten in overleg is die over te hevelen naar pirvate cloud omgevingen. Dat raakt de business van Nutanix en anderen rechtstreeks. Beleggers waren duidelijk niet blij met dat bericht.

Het is dus geen toeval dat Nutanix juist nu komt met een lijst van deals. Dat is alleen maar bedoeld om beleggers gerust te stellen. Vergeet niet dat die eerder deze maand ook al ontevreden waren over de kwartaal en jaarcijfers. Dat deed het aandeel toen ook al fors minder waard worden.

De communicatie stap die Nutanix heeft gezet is dus puur defensief. Het is echter niet de meest verstandige stap, want een belangrijk detail ontbreekt. De duur van de deals is onbekend. In theorie kan het zijn dat een deel van de 49 grote klanten na een kwartaal al weer exit is. Bijvoorbeeld omdat ze naar een private Google cloud oplossing zijn gemigreerd.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*