Of Dell resultaten het steuntje in de rug voor HP en Box zal zijn?

Deze week hebben drie tech fondsen de laatste kwartaalresultaten met de beleggers gedeeld. Dat leidde tot forse koersdalingen, waarbij moet worden opgemerkt dat niet alleen de tech fondsen onder druk stonden.

Box stond donderdag op een gegeven moment 20% in de min. Dat de facturen van het bedrijf in vergelijking met het vorig jaar 16% hoger zijn maakte te weinig indruk om de gematigde verwachtingen voor dit jaar te kunnen compenseren. Box spreekt over een moeilijke EMEA markt en lange sales trajecten.

HP deed donderdag weinig onder voor Box. De fabrikant van printers, desktops, storage systemen en servers zag 16% van de waarde verdampen. Reden was ook hier weer dat de markten voor een deel van de producten (en diensten) weinig reden voor optimisme voor de komende periode geven. Dat het bedrijf, net als Box, groei heeft laten zien maakte te weinig indruk.

Box en HP kwamen woensdag nabeurs met de cijfers waardoor analisten en beleggers nog de hele avond de tijd hadden dit op zich in te laten werken. Dell is donderdagavond met de cijfers gekomen en de eerste indruk was dat de de double digit groei die het meldt voor lang niet alle onderdelen opgaat en het bedrijf nog steeds zwaar leunt op de winstgevendheid van VMWare.

Omdat er geen recent vergelijkingsmateriaal is zullen de meeste kwartaalresultaten van de productgroepen weinig helpen te verklaren over de echte performance. Dat het aandeel ondanks die onzekerheid nabeurs amper bewoog is een opmerkelijk signaal. Of daarmee Dell de rest van de techfondsen een steuntje in de rug geeft zal vandaag moeten blijken. De koersdalingen van de afgelopen week waren zeer fors. Box en HP staan nu weer op of nabij het punt waarmee 2018 werd afgesloten.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*