Omzet HPE 9 procent lager

HPE kwam op 25 november met kwartaalcijfers. Dat de omzet die kwartaal 9% lager lag dan een jaar geleden was geen goed nieuws. Dat het bedrijf zelf wees op een omzet die al drie kwartalen stabiel was maakte geen indruk bij beleggers. Het aandeel verloor tijdens de handel 4%, nabeurs werd de min 9%.

HPE is nog steeds een van de twee grootste producenten van servers. Om te begrijpen hoe de datacenter sector zich ontwikkelt en wat enterprises plus het MKB doet op het gebied van IT zijn de resultaten van die bedrijf behulpzaam.

Omdat de omzet van Hybrid IT, waarin ook storage is opgenomen, met 11% is gedaald en die voor compute met 13% kan worden gesteld dat de markt op dit moment niet gekenmerkt wordt door extreme groei, tenzij HPE massaal wordt gepasseerd door de concurrentie.

De ontwikkeling bij HPE liggen in lijn met wat andere Amerikaanse hardware vendoren recent hebben gerapporteerd. Om meerdere redenen zijn op de meeste regio’s de sales cycles langer geworden. In gewone mensentaal betekent dat de klanten minder kopen en transacties bewust worden uitgesteld.

Dat het aandeel twee dagen na de publicatie van de kwartaalcijfers nog steeds aan waarde verliest moet overigens in perspectief worden gezien. HPE is dit jaar +30% in waarde toegenomen, dat is boven het marktgemiddelde. De correctie die nu plaats vindt is trouwens ook geringer dan wat IT nieuwkomers laten zien.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*