Ook Barracuda ontkomt niet aan stagnerende markt

barracuda428Het goede nieuws waarmee Barracuda vorige week kwam was dat de omzet het afgelopen kwartaal 14% hoger lag dan de zelfde periode in het vorige jaar. Nog steeds positief, maar wel minimaal, is echter de groei in vergelijking met het voorafgaande kwartaal. Een stijging van $400.000 is te gering om analisten gerust te stellen.

Tegenover deze cijfers staat wel dat de inkomsten op basis contracten en abonnementen flink blijven toenemen. Het is een indicatie dat er sprake is van groter draagvlak voor betaalmodellen die in de endusermarkt en bij cloudaanbod gangbaar zijn.

Over cloud gesproken: dat Barracuda Intronis overneemt klinkt logisch. Het overgenomen bedrijf is leverancier van Cloud Backup en Disaster Recovery diensten voor MKB en service providers. Dat zijn niet zomaar terreinen waar storage onmisbaar is. Langs die as kan Barracuda het aantal doelgroepen tegen geringe kosten vergroten en daarmee de afhankelijkheid van de eigen oorspronkelijke footprint verkleinen.

Dat daags na de publicatie van de cijfers bekend werd dat aandeelhouders onderzoek kunnen laten doen naar het voortijdig lekken van de onverwachts tegenvallende cijfers (het aandeel is ruim 30% gedaald) maakt wel dat Barracuda de komende periode op extra aandacht kan rekenen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*