Ook beter dan verwachtte Box kwartaalcijfers kunnen handel niet bekoren

Box was afgelopen woensdag aan de beurt om de kwartaalcijfers te publiceren. Ook deze keer volgde een afstraffing door beleggers die het aandeel dumpten en dat terwijl het bedrijf beter dan verwachte cijfers liet zien.

Inmiddels is het een grijs gedraaide plaat. Op de NYSE of NASDAQ verhandelde aandelen van storage bedrijven verliezen aan waarde zodra de kwartaalcijfers worden gepubliceerd. Box kon zich ook niet aan dat negatieve sentiment onttrekken terwijl het op veel fronten beter presteerde dan de concurrentie.

Het verlies per aandeel was met 6 $cent kleiner dan verwacht, voor komend kwartaal komt 5 $cent in het vizier. Het aantal klanten groeide goed door en 1 op de 6 betaalt inmiddels voor de dienst. Die cijfers zijn echt beter dan het recent naar de beurs gebrachte Dropbox. Box kan zelfs, als het deze lijn weet vast te houden, eerder dan verwacht zwarte cijfers schrijven. Dat zou een fraaie prestatie zijn. Daarbij omvat het portfolio ondertussen meer dan storage. Met name beheer van storage in de vorm van automation en management tooling kan op termijn een serieuze USP worden.

Beleggers zagen de beter dan verwachtte cijfers, de 20% omzet toename op kwartaalbasis en startten toch een verkoopgolf die tot 7% van de waarde deed verdampen. Deze keer waren er geen mindere vooruitzichten voor het lopend kwartaal die roet in het eten gooide. Omdat de koers dit jaar “slechts” 32% was toegenomen, minder dan andere storage of tech fondsen, is het argument dat de tijd rijp was voor een correctie minder logisch. Alles wijst er op dat ook hier sprake was van professionele beleggers die winst namen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*