Ook Tintri

Na kwartaalcijfers van Nutanix, waarop door de beurs heftig is gereageerd was het vorige week de beurt aan het net genoteerde Tintri om beoordeeld te worden. Dat heeft tot gelijkwaardige reacties geleid.

beangstigende ontwikkeling

Tintri is met horten en stoten op de beurs beland. Er was sprake van uitstel maar met een forse prijsreductie werd dan toch nog onverwacht snel de sprong mogelijk . Naar de eerste echte publicatie van cijfers werd dan ook halsreikend uitgekeken, zij zouden moeten aangeven of het bedrijf ondanks die slechte start een serieus fonds kan zijn.

Aandeelhouders hebben het aandeel na de presentatie van de hand gedaan, het verloor ruim 13% aan waarde. Analisten zijn ook weinig positief. Iedereen ziet een serieus scheve verhouding tussen omzet en verlies. Elke Dollar of Euro die wordt binnengehaald kost het bedrijf anderhalf keer zo veel. Het betekent niet alleen een verliesgevende operatie, zoals bij veel tech fondsen zichtbaar is. Het laat vooral zien dat het klaarstomen voor de IPO met het nodige kunst en vliegwerk is gebeurd. Dat is iets dat met name institutionele beleggers niet weten te waarderen. 40% koersdaling sinds de beursgang, net drie maanden geleden, is gewoon niets anders dan een beangstigende ontwikkeling.

lichtpuntje

Het spaarzame positieve nieuws dat deze slechte boodschap moest overschaduwen miste dan ook doel. Klantenaanwas van circa 5% is positief, maar in de sector wordt ook op kwartaalbasis vaker geschermd met double digits. Aanwas is hierbij een netto cijfer. Uit de cijfers en te presentatie bleek ook nog eens dat retentie een punt van zorg is. Met andere woorden, men slaagt er slecht in de klanten vast te houden. Eerlijk dat het zo duidelijk is aangegeven, want de concurrentie is daar minder open over. Misschien was dat het enige echte lichtpuntje: het benoemen van de lijken in de kast.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*