Optiarc roept te veel vragen op

Vorige week is op enkele plekken het persbericht van Optiarc SSDs verschenen. De naam van het bedrijf kan bekend voorkomen. Tot 2013 was het onderdeel van Sony, dat onder die naam CD en DVD drives in de markt zette. In 2019 worden bijzondere SSD’s met die naam gelanceerd.

Na de sluiting van de optical drive fabrieken heeft Sony de naam per 2017 het Amerikaanse Vinpower toestemming gegeven de merknaam te gebruiken. Vinpower deed al het nodige met opticals, de stap viel verder weinig op.

In 2019 komt Vinpower met iets dat lijkt op een relauch van Optiarc. Een opvallend karige website maakt melding van de lancering van SSD drives en andere storage. De website is niet alleen karig. Contactgegevens ontbreken, waardoor de indruk ontstaat dat dit een verlate 1 april grap zou kunnen zijn. Dat zou volgens het verspreide persbericht niet het geval zijn. Optiarc, annex Vinpower, claimt een SSD serie te leveren via drie bekende Amerikaanse retailketens die nooit stuk zullen gaan. “Offering guaranteed no data loss SSD due to faulty memory“ en “MTBF -2,000,000 hours”.

De claim en de website roepen meer vragen op dat het persbericht beantwoordt. De kans dat het product ooit de EU bereikt zal klein zijn en dat is misschien maar beter ook.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*