Overname Nimble door HPE is even logisch als onvermijdbaar

Het grote storage nieuws van dinsdag 7 maart was natuurlijk de melding dat Nimble en HPE een overeenkomst hebben gesloten waarbij de storage vendor door de kolos wordt overgenomen. Het nieuws verscheen dinsdag laat Europese tijd en op een enkele uitzondering na lijkt de boodschap nog niet te zijn doorgedrongen bij de meest tech redacties.

Uitzondering is, zoals vaker, The Register. Of deze publicatie echter het juiste oordeel velt is nog maar de vraag. Dat Nimble zich in de armen werpt van HPE beschouwt het als een onvermijdelijke stap. Nimble is immers in zeven jaar tijd te komen tot een winstgevende businesscase. Het aantal klanten steeg, net als de omzet, maar toch was er elk kwartaal weer rode inkt nodig om de resultaten weer te geven. De cijfers van Nimble lijken in die richting te wijzen en ook uit de woorden CEO Suresh Vasudevan zou het te halen zijn.

Wat daarbij echter onvermeld blijft is dat het voor bijna alle storage solution vendor die het afgelopen decennium de markt hebben betreden overname altijd een van de scenario’s is geweest. Het werd niet luid verkondigd, maar voor de investeerders zou overname door een van de grotere spelers bijna altijd een renderende exit mogelijk hebben gemaakt. De mogelijkheid zichzelf in de etalage zetten is voor dit type bedrijven niets meer of minder dan een methode aantrekkelijker te worden voor investeerders.

Grote spelers als HPE, IBM en Dell hebben dat natuurlijk door gehad. De komst van dit type innovatieve storage bedrijven heeft hen in staat gesteld kritisch de ontwikkelingen te volgen en keuzes te maken zonder daar zelf een investeringsrisico te lopen. Niemand in de sector wil immers het equivalent van Betamax voeren. Daarom is de huidige deal net zo logisch als onvermijdbaar.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*