Persbericht: Atlantis Computing en TenICT creëren ‘software defined’ synergie

atlantissds400Samenwerking zal zorgen voor een versnelde groei van Atlantis in de Nederlandse markt

AMSTERDAM, 4 november 2015Atlantis Computing®, de leverancier van Software Defined Storage (SDS)-oplossingen, maakt vandaag bekend dat het een samenwerking is aangegaan met TenICT, een gerenommeerd Nederlands ICT-consultancybureau en systeemintegrator. TenICT heeft de hyper converged oplossing van Atlantis opgenomen in zijn productaanbod. Klanten van het bedrijf profiteren daarmee van keuzevrijheid op het gebied van servers en hypervisors, een einde aan gebondenheid aan een specifieke leverancier en lagere hardwarekosten tijdens het voorzien in de groeiende vraag naar hypergeconvergeerde oplossingen.

Atlantis HyperScale combineert rekenkracht, netwerktechnologie, opslagcapaciteit en virtualisatie binnen een kant-en-klaar inzetbare, hypergeconvergeerde appliance. De oplossing biedt volledig op flash gebaseerde opslagprestaties en 50 tot 90 procent lagere hardwarekosten ten opzichte van traditionele storage-oplossingen. Deze bekroonde en gepatenteerde Software Defined Storage-oplossing van Atlantis wordt kant-en-klare geïntegreerd geleverd op de serverhardware die de voorkeur van de klant geniet, met een Intel® Xeon®-processor, SSD’s van Intel® en elke gewenste hypervisor van VMware of Citrix.

“De samenwerking met TenICT geeft onze groeiende reputatie en reikwijdte in de Nederlandse markt een extra boost”, zegt Michel Schipperijn, area sales director Benelux bij Atlantis. “De software van Atlantis zorgt voor een drastische verbetering van de efficiëntie van de flash-opslag in het datacenter en zorgt voor modulaire schaalbaarheid ter ondersteuning van een ‘pay as you grow’-model. Onze eerste implementatie op basis van een hyperconverged stretched cluster bij een klant werd gekroond met de Best of VMworld User Award 2015. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat we gezamenlijk kunnen inspringen op legio kansen en Nederlandse bedrijven in staat stellen om te profiteren van ons gecombineerde technologie- en dienstenaanbod.”

Sebastiaan Smit, business development director bij TenICT: “Deze samenwerking met Atlantis Computing sluit aan op onze bedrijfsstrategie en ons streven om klanten te helpen innoveren. We geloven sterk in de nieuwe aanpak van ICT-opslag die Atlantis hanteert door zijn focus te richten op lokale opslag op servers. We zijn bijzonder onder de indruk van de prestaties van Atlantis. Tijdens de Storage Expo in november laten we op onze stand de oplossing live in actie zien.”

Bezoek TenICT en Atlantis Computing tijdens de Storage Expo op 4 en 5 november 2015 op stand 01B093.

###

Over Atlantis

Atlantis, de winnaar van de Best of VMworld-award en Best of Citrix Synergy-award, is de leverancier van het meest flexibele en krachtige Software Defined Storage (SDS)-platform op de markt. Atlantis levert de prestaties van een volledig op flash gebaseerd array tegen de helft van de kosten van traditionele ICT-opslag. Atlantis HyperScale maakt gebruik van het gepatenteerde SDS-platform van Atlantis om hypergeconvergeerde, volledig op flash gebaseerde appliances af te leveren met 50 tot 90 procent lagere totale eigendomskosten ten opzichte van traditionele storage-appliances of andere hypergeconvergeerde appliances. Atlantis heeft tot dusver meer dan 52 petabyes aan opslagcapaciteit naar meer dan 1.000 bedrijfskritische omgevingen gebracht, waaronder enkele van ‘s werelds grootste virtualisatieomgevingen. Atlantis is een niet-beursgenoteerd bedrijf dat wordt gefinancieerd door Adams Street Partners, Cisco Systems, El Dorado Ventures en Partech Ventures. Het hoofdkantoor van Atlantis Computing is gevestigd in Mountain View in Californië. Het bedrijf beschikt daarnaast over vestigingen in Europa.

Atlantis Computing, Atlantis HyperScale en Atlantis USX zijn merken van Atlantis Computing. Alle overige merken vormen het eigendom van hun respectieve eigenaars.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*