Persbericht: ITRenew neemt Splitted-Desktop Systems (SDS) over

De in dit persbericht genoemd bedrijven zijn belangrijke spelers in de markt voor de decommissioning van datacenter omgevingen en het  (her-) inrichten  met refurb hardware.

NEWARK, Californië–(BUSINESS WIRE)–Het in Silicon Valley gevestigde bedrijf ITRenew, Inc. (“ITRenew”) heeft bekendgemaakt dat het bedrijf (door middel van ITRenew Worldwide, Inc., een volle dochteronderneming van het bedrijf) de overname heeft afgerond van Splitted-Desktop Systems SAS (“SDS”), een vooraanstaand design- en engineeringbedrijf uit Frankrijk dat zich met name bezighoudt met reken- en opslagsystemen op open hardware. De overname omvat tevens Horizon Computing Solutions, de Amerikaanse dochteronderneming van SDS.

Het technologieportfolio dat door de combinatie ontstaat, biedt een unieke set oplossingen voor enkele van ‘s werelds grootste en meest complexe datacenteromgevingen. “Samen met SDS zal ITRenew in staat zijn haar groei in de supplychain voor enterprisehardware te versnellen, en een vervolg te geven aan haar missie om een revolutie teweeg te brengen op de traditionele markt voor datacenterhardware en deze te optimaliseren,” aldus Aidin Aghamiri, CEO van ITRenew. Hij vervolgt: “De uiterst geavanceerde technologieën die zijn ontwikkeld door SDS zullen het vermogen van ITRenew tot het leveren van een best-in-class productportfolio van gereviseerde en gehercertificeerde reken- en opslagsystemen versterken.”

Jean-Marie Verdun, CEO van SDS die in dienst treedt bij ITRenew, zegt over de transactie: “De IT-sector heeft in de afgelopen 30 jaar gedraaid op een cyclus van produceren, consumeren en afvoeren. De aangewezen strategie in deze tijd is echter toe te werken naar een meer circulair model, met de mogelijkheid servers te hergebruiken en de nuttige gebruiksduur ervan te verlengen.”

ITRenew is een vooraanstaande internationale leverancier van oplossingen voor IT lifecyclebeheer, gespecialiseerd in het ontmantelen van datacenters, het wissen van data, en het leveren van databeveligingsservices. Het bedrijf kan rekenen op de steun van private equitybedrijf ZMC. De benadering van ITRenew, waarbij technologie een centrale rol vervult, stroomlijnt de traditionele processen voor de ontmanteling van datacenters en resulteert in superieure beveiliging van data en bedrijfsmiddelen, waardebehoud en IT-duurzaamheid.

Een van de technologieën van SDS is Linuxboot, een open source strategisch BIOS-initiatief dat is ontwikkeld in samenwerking met enkele van ‘s wereld grootste technologiebedrijven. Daarnaast beschikt SDS over uitgebreide kennis van open hardware, open source en verwante design tools. SDS is erin geslaagd een schaalbaar hercertificeringsprogramma te ontwikkelen, gericht op Open Compute-hardware, waarmee het mogelijk is gebruikte datacenterapparatuur te laten werken op een prestatieniveau dat vergelijkbaar is met dat van gloednieuwe apparatuur.

Aghamiri en Verdun verwijzen naar de focus van het gecombineerde bedrijf op innovatie van datacenterhardware: “We delen dezelfde visie met betrekking tot het teweegbrengen van een revolutie op de hardwaremarkt en het aanbieden van marktoplossingen waarbij hergebruik, duurzaamheid, optimalisering, schaal en prestaties samenkomen, en zodoende de deur te openen naar onbegrensde mogelijkheden voor onze cliënten,” aldus Aghamiri en Verdun.

Sidley Austin LLP en Gide Loyrette Nouel fungeerden als juridische adviseurs van ITRenew en Orrick,Herrington & Sutcliffe LLP fungeerde als juridisch adviseur van SDS en haar verkopers.De bepalingen van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

Over ITRenew
ITRenew heeft haar hoofdkantoor in het hart van Silicon Valley en voorziet in de behoeften op het gebied van het wissen van gegevens en het ontmantelen van datacenters van enkele van de meest grootschalige, datarijke en privacy-gefocuste organisaties ter wereld. De benadering van ITRenew, waarbij technologie een centrale rol vervult, stroomlijnt de traditionele processen voor de ontmanteling van data centers en resulteert in superieure beveiliging van data en bedrijfsmiddelen, waardebehoud en IT-duurzaamheid. ITRenew werd betiteld als Visionary in het Gartner Magic Quadrant voor IT Asset Disposition, Worldwide. Daarnaast was het bedrijf opgenomen in de Inc. 5000 van 2016 en nam het daarop een plaats in te midden van de 10% van alle bedrijven van de ranglijst met de hoogste bruto omzet.

Over SDS
Splitted-Desktop Systems SAS is een in Frankrijk gevestigd engineeringbedrijf dat zich met name bezighoudt met het ontwerp van computer- en datacenterinfrastructuur met gebruikmaking van Open Compute- en open source-technologieën. SDS werd in 2006 opgericht door Jean-Marie Verdun en is lid van het Open Compute-project. In 2015 verkreeg SDS de Gold-status als erkenning van de nauwe betrokkenheid van het bedrijf bij open hardware. Het team beschikt over uitgebreide expertise op het gebied van elektrotechniek, mechanisch en thermaal onderzoek, low-level firmware, softwarebeveiliging en datacenterimplementatiebeheer.

Over ZMC
ZMC is een vooraanstaand private equitybedrijf waarvan ervaren beleggers en executives deel uitmaken en dat belegt in en beheer voert over een uiteenlopende groep van media- en communicatiebedrijven. ZMC werd opgericht in 2001. De beleggingsfilosofie van ZMC is gericht op operationele waardecreatie, aangedreven door gerichte beleggingsthema’s, grondig inzicht in de sector, en nauwe samenwerking met sector- en operationele executives. ZMC benadert haar beleggingen in samenspraak met managementteams en kan bogen op een succesvol verleden van actieve verhoging van de waarde van bedrijven uit haar portfolio. ZMC belegt momenteel vanuit ZMC II, L.P. (www.zmclp.com)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*