persbericht: KPN Business Continuity verbetert aanbod back-up en disaster recovery-diensten met NL-ix

NL-ix vergroot bereik dienstenaanbod KPN Business Continuity door connecties met alle relevante datacenters

Den Haag, 24 juli 2018 – NL-ix, de pan-Europese Interconnect Exchange, gaat samenwerken met KPN Business Continuity Management (BCM) voor de zakelijke markt op het gebied van disaster recovery- en back-up services. Dankzij de connectiviteitsdiensten van NL-iX kan KPN Zakelijk BCM zijn back-up en disaster recovery-aanbod eenvoudig en kostenefficient beschikbaar maken in alle relevante datacenters in Nederland. De diensten worden hierdoor toegankelijk voor een veel grotere groep zakelijke eindgebruikers in het enterprise- en MKB-segment.

De back-up en disaster recovery-diensten van KPN bieden bedrijven de mogelijkheid om hun IT-omgeving en data veilig te stellen. In het huidige tijdvak resulteert uitval van IT-middelen vaak in een schadepost, die zich uit in omzetderving, vertragingen en imagoschade. KPN biedt daarom 24/7 IT-uitwijkmogelijkheden, zowel fysiek als virtueel. Wanneer zich een calamiteit voordoet, in de vorm van bijvoorbeeld een brand, stroomstoring of een gecrashte IT-omgeving, zorgt KPN ervoor dat een bedrijf snel weer in de lucht is. Dit kunnen zij mogelijk maken door een back-up terug te zetten en zo de IT-omgeving te restoren of door de permanente replica van de IT-omgeving, die in een van de gecertificeerde datacenters van KPN staat, elders op te bouwen.

KPN Business Continuity leverde de back-up- en recovery-diensten al vanuit de KPN-datacenters. Dit betekende dat klanten altijd een rechtstreekse verbinding moesten hebben met een KPN-datacenter. Doordat er nu gebruikgemaakt wordt van het NL-ix netwerk, kunnen de services van KPN snel en betaalbaar worden aangeboden aan een breder publiek. Tegelijkertijd kunnen NL-ix-klanten nu eenvoudig de disaster recovery- en back-up services van KPN afnemen.

“Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van hun afhankelijkheid van IT en hun data. Dit leidt ertoe dat nu ook kleinere bedrijven bereid zijn om te investeren in back-up en disaster recovery-oplossingen. Doordat wij nu gebruik kunnen maken van het netwerk van NL-ix kunnen wij onze diensten bij een veel breder publiek aanbieden”, aldus Anton Rietveld, commercieel productmanager Business Continuity & Data Management bij KPN Zakelijk. “Het is een fijn om met een partner te werken die de business begrijpt, het klantbelang ziet en waarmee we samen snel tot oplossingen komen.” 

“Wij vinden het geweldig om samen met KPN Business Continuity eenvoudig en snel de back-up- en disaster recovery-diensten toegankelijk te maken voor een grotere groep. Omdat het netwerk er al ligt, wordt het nu ook betaalbaar voor bedrijven die een relatief kleine hoeveelheid data opslaan,” aldus Jan Hoogeboom, de oprichter van NL-ix. “Aan de andere kant wordt de footprint van de zakelijke diensten van KPN in Nederland hierdoor enorm vergroot en zijn zij nu in staat om een breder publiek te dienen.” 

Over NL-ix
NL-ix is de meest ervaren exploitant van de grootste internationale interconnect exchange van Europa. Het combineert een van ‘s werelds meest vooraanstaande internet exchanges met een compleet aanbod van innovatieve netwerk-, datacenter- en applicatie- & cloud-connect diensten. Het in 2001 opgerichte NL-ix beschikt over 650 aangesloten netwerken en is operator van een stabiele netwerkinfrastructuur met lage latency die 15 landen, 25 grootstedelijke gebieden en 116 datacenters met elkaar verbindt.

Over KPN
KPN Business Continuity Management is onderdeel van KPN, de grootste telecom- en ICT-dienstverlener van Nederland. KPN levert al decennialang de vitale infrastructuur voor de bedrijfskritische diensten van Nederlandse organisaties en instellingen. Bij deze dienstverlening zijn veiligheid, continuïteit en recovery cruciaal. Door de toenemende digitalisering zijn deze factoren onmisbaar voor een sterke Nederlandse economie. De business unit Business Continuity Management biedt de expertise voor ondersteuning in continuïteit voor de zakelijke markt.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*