Portable Edge Computing van X-IO

X-IO, dat zoals de company URL aangeeft ooit is begonnen met de focus op storage, heeft eerder deze maand een oplossing voor edge computing gelanceerd.

De stap van storage naar edge computing is zonder meer opmerkelijk. Dat edge computing opslag nodig heeft is iets waar nog weinig bedrijven zich op hebben gefocust. X-IO lijkt dat dus wel te doen. Het gaat zelfs nog een stap verder. Het bericht dat de Axellio serie is uitgebreid met een model voor mobiel gebruik lijkt te duiden op het zich richten op nichemarkten.

De storage componenten van deze opvallende rolkoffers bedragen te samen 460TB. Dat is opgebouwd uit dualported NVMe. Connectiviteit is maximaal 100GbE en de tweedelige set zou gewoon als bagage in een vliegtuig kunnen worden meegenomen.

Of deze Axelio nu echt edge computing vragen beantwoord of meer specifieke vormen van DR en BC mogelijk maakt blijft een interessante vraag. Dat het iets anders is dan de AWS Snowball is duidelijk. Die laatste heeft namelijk alleen maar storage, de Axelio heeft ook compute power.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*