Pure Storage – kwartaalcijfers en overname

Pure Storage maakte dinsdag kwartaalcijfers bekend die beter waren dan de markt had verwacht. Dat is op zich weinig verrassend, andere storage vendoren hebben in principe de laatste weken ook beter dan ingeschatte resultaten laten zien. Bij Pure viel echter op dat het aandeel met ruim 8% omhoog ging.

Dat Pure Storage onder de streep nog steeds verlies maakt schijnt belegger niet te deren. Het tekort van $60 miljoen volgens GAAP wordt gerelativeerd door een kleine plus ($2,4 miljoen) voor de non-GAAP. In dit tempo kan Pure Storage dus binnen afzienbare periode echte zwarte cijfers schrijven. Aan de marge van 67 tot 68% (GAAP versus non-GAAP) zal het zeker niet liggen. De omzetgroei, die dit kwartaal 37% hoger was dan dezelfde periode een jaar geleden, ziet er ook goed uit.

In de marge van de presentatie van deze cijfers maakte het bedrijf nog twee zaken bekend. De eerste is de reeds afgeronde overname van StorReduce, een bedrijf dat “a cloud-first software-defined storage solution for managing large scale unstructured data” biedt. SDS oplossingen zijn een voor de hand liggende uitbreiding van het Pure portfolio.

Het andere punt dat opviel, hoewel beleggers er weinig aandacht aan hebben besteed, is de claim de VP Strategy Matt Kixmoeller. Hij beweert dat de overname van EMC door Dell leidt tot een instroom van kundige ex-EMC medewerkers bij de partners van Pure. Pure neemt de mensen niet zelf aan, ze worden actief in het partnernetwerk waar ze rechtstreeks contact met de klanten hebben. Dat helpt mogelijk te verklaren waarom Pure er ook afgelopen kwartaal weer in geslaagd is aan de bovenkant van de markt klanten te werven.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*