Pure Storage kwartaalcijfers: grote verliezen – beleggers opgetogen

Donderdag maakt Pure Storage de cijfers over het kwartaal tot 31 juli bekend. De omzet groeide fors, het netto verlies nam toe en toch leek iedereen blij met de cijfers.

Mooie omzet groei

De omzet laat een mooie groei zien. Over de eerste 6 maanden van het jaar ligt die 34% boven die van de periode een jaar ervoor, Q2 van dit jaar ligt zelfs 38% boven Q2 vorig jaar. Daarmee is het Pure Storage hard op weg de magische grens van $1miljard jaaromzet te gaan doorbreken. Dat lijkt een van de, zo niet hét belangrijkste doel van de organisatie te zijn. Groeicijfers en klanttevredenheid lijken die ambitie mogelijk te maken.

Rode cijfers

Achter die mooie facade schuilt echter wel een ander verhaal. Pure Storage blijft op grote schaal geld verbranden. Op zowel kwartaal als 6 maanden basis is het bedrijf zelfs nog meer verliesgevend dan de voorgaande periodes. $61,7 miljoen op kwartaalbasis of $124,1 miljoen over 6 maanden zijn cijfers waarmee menig beursfonds slecht zou wegkomen. In het geval van Pure Storage is het een ander verhaal, het aandeel verliet de beursvloer de week met een winst van van bijna 20%. Beleggers lijken er vertrouwen in te hebben dat het er tegen het einde van het jaar echt winst gemaakt kan worden en dat de toename van headcount zich vertaalt in blijvend hogere omzet. Dat er een nieuwe CEO, afkomstig uit de finance hoek en een achtergrond bij Cisco, per direct aan het hoofd staat werd ook als positieve ontwikkeling gezien.

Relativering

Het aandeel staat wel nog steeds onder de uitgifte koers. Die magische omzetgrens doorbreken en daarbij tegelijkertijd de stijgende verliezen terugbrengen is een forse opgave. De extra omzet moet uit nieuwe markten komen en de kosten die daarbij horen zijn in de regel niet gering.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*