Pure Storage kwartaalcijfers

purestorage400Pure Storage, het bedrijf dat afgelopen jaar met veel tromgeroffel naar de beurs (Nasdaq) ging heeft vorige week de cijfers over het afgelopen kwartaal gepubliceerd. De groei van het aantal klanten is op papier indrukwekkend: +300 in een kwartaal, waarmee het totaal aantal klanten op 1.950 komt. Dat is in vergelijking met een bedrijf als Nimble nog steeds bescheiden, daar staat tegenover dat er met enige trots op klanten als Softbank en de Wereldbank gewezen kan worden.

Of deze paradepaardjes veel of weinig afneemt blijft onduidelijk, wat de cijfers wel duidelijk maken is dat deel van het voorbehoud dat vorig jaar voor de IPO speelde terecht lijkt te zijn. Het bedrijf maakt geen winst, maar dat is in lijn met de meeste andere nieuwe spelers in deze markt. Bij de omzet is iets opvallends zichtbaar: die neemt op kwartaalbasis harder af dan eerder. De directie heeft hiervoor geen verklaring. Dat voedt de vrees bij sommigen dat de IPO onder grote tijdsdruk is doorgevoerd terwijl een deel van de business nog niet zo ver was.

De groei van het aantal klanten kan dat negatieve beeld niet goed maken: het aandeel was voor de publicatie van de cijfers meer dan $14,70 waard. Eind van de week was daar $11,70 van over. In ieder geval een analist heeft het advies neerwaarts bijgesteld.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*