Qualstar: 15% meer omzet in 2018 en voorzichtigheid troef

Qualstar heeft voor het weekend de Q4 en 2018 jaarcijfers bekend gemaakt. Het bedrijf dat vooral actief is op het gebied van tape technology heeft de omzet met 15,1% zien toenemen tot $12,2 miljoen.

Voor storage bedrijven is dit een bescheiden omzet. Qualstar zit dan ook in een segment met een totaal andere groeicurve dan HA of AFA systemen. De tape libraries die het produceert en via een partnerkanaal in de markt zet, zijn het afgelopen jaar beter verkocht. Een plus van 46,5% klinkt indrukwekkend, maar daar zit wel de deal met Sony in verwerkt.

Het bedrijf heeft aangekondigd voor ruim $2 miljoen aandelen terug te kopen. Dat is gelet op de omzet en winst ($1,5 miljoen) een fors bedrag. Die stap moet mede worden gezien in de context van deze opmerking uit de K10 “Prior to this year, the Company had a history of operating losses since fiscal year ended June 30, 2004. There is no assurance that management can sustain profitability.“ Aandeelhouders wordt een exit aangeboden, omdat de lange termijn winstgevendheid niet zeker is. Die voorzichtigheid is opvallend te noemen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*