Red Hat nieuws

redhat400400Red Hat heeft de afgelopen dagen enkele (Engeslstalige) persberichten verstuurd die allemaal de moeite van het lezen waar zijn. Daartoe behoort onder andere de aankonding van Ceph Storage 2, de nieuwste editie van het open software-defined storage platform.

Ceph Storage 2, gebaseerd op de Ceph Jewel release, brengt een aantal nieuwe mogelijkheden die ondersteuning voor object storage workloads vergroten en meer gebruiksgemak moeten leveren.

Als een object storage-oplossing, is het bij uitstek geschikt voor ondernemingen met implementaties van een petabyte of meer aan data.

Enkele details van Ceph Storage 2:

  • vernieuwde wereldwijde object storage clusters, waarbij een enkele namespace en data synchronisatie tussen clusters die actief zijn in verschillende regio’s.
  • Verbeterde beveiliging via integratie met verificatie systemen, waaronder Active Directory, LDAP, en OpenStack Identity (Keystone) v3.
  • Verbeterde Amazon S3 en OpenStack Object Storage Swift compatibiliteit, inclusief ondersteuning voor AWS v4 Client signatures.

Naast Ceph Storage 2 is ook Storage Console 2 aangekondigd, een storage management en monitoring systeem. Deze  vereenvoudigt zowel de implementatie en operationeel beheer van Ceph, waardoor scale-out storage toegankelijk wordt voor een bredere groep gebruikers en dat met kortere implementatie tijd

Ceph Storage 2 hoort deze zomer beschikbaar te zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*