Ruimte voor nieuwe spelers in SSD markt?

Op The SSD Review is een kort bericht verschenen waarmee de test van een SSD wordt aangekondigd. Dat is op zich niet bijzonder, het feit dat het gaat om een product van Asura is dat wel.

Asura is volgens het blog een nieuwe speler op de markt voor SSD. Het merk heeft de CES2019 aangegrepen zich te presenteren. Op de foto in het bron artikel is te zien dat het gaat om een engineering sample – een product dat nog niet gelijk hoeft te zijn aan de versie die uiteindelijk op de markt gebracht gaat worden.

Het merk is nieuw, het product is een sample en online is er niets te vinden over de fabrikant. De gebruikte controller “Phison PS5012-E12” laat zich wel traceren. Daarvan is bekend dat die sinds eind vorige jaar wordt geproduceerd en als een component, die afhankelijk van de versie, voor de mid-market, high-end market en enterprise market SSDs kan worden ingezet. Langs die as wordt ook duidelijk dat er 20 bedrijven zijn die deze controller gebruiken voor producten met eigen branding en als OEM.

Dat er 20 verschillende SSD merken op de markt beschikbaar zijn die gebruik maken van Phison zal velen al verbazen. Het laat namelijk zien dat die markt veel groter is dan we in Nederland merken. Met de controllers die dedicated door de grote spelers worden gebruikt is die mark t dus minimaal 24 merken groot. Zou daar nog ruimte zijn voor een nieuwe speler, nog meer concurrentie op het moment dat de prijzen sterker dan ooit onder druk staan?

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*