Samsung produceert 4TB QLC SSD

Gisteren maakte Samsung bekend te zijn begonnen met de productie van QLC SSDs voor de consumentenmarkt. De Koreanen reageren daarmee op vergelijkbare berichten van de concurrentie.

Er is wel een wezenlijk verschil in de communicatie. Dat is dat Intel en Micron vooralsnog spreken over het produceren en uitleveren van samples bestemd voor de zakelijke markt. Toshiba en Western Digital hebben zich nog minder duidelijk uitgesproken over een bepaalde doelgroep.

Samsung, onbetwist marktleider in de consumentensegment, lijkt die stap over te slaan en direct de eindgebruiker aan te spreken. Die zou later dit jaar al de QLC SSD’s met een capaciteit tussen de 1TB en 4TB kunnen aanschaffen.

Dat laatste is een opvallend punt. Samsung zal, als het bericht klopt, namelijk afzien inzetten op schijven met een capaciteit van 1TB, 2TB en 4TB. Dat impliceert dat QLC niet voor kleinere formaten (128GB, 256 GB, 500GB) gaat worden toegepast. Het bedrijf neemt daarmee ook afstand van de concurrentie die vooralsnog vast blijft houden aan niet ronde getallen en met 7,68TB ook nog eens een SSD met hogere capaciteit voert.

Prijzen voor deze Samsung SSDs zijn, net als die van de concurrentie, nog onbekend.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*