Samsung ziet markt bewegen

De kwartaalcijfers waarmee Samsung een paar dagen terug is gekomen zijn breed uitgemeten in de pers. De Zuid Koreaanse gigant zag de winst halveren. Een dergelijke klap komt niet vaak voor, dus daar wordt veel aandacht aan besteed. Dat het bedrijf licht aan het eind van de tunnel ziet is dan weer niet door de pers opgepakt.

Over de winst halvering van Samsung is al zo veel geschreven dat hier wordt volstaan met opmerking dat het over bijna de hele breedte van het portfolio niet goed is gegaan. Voor dit blog zijn de geheugen en storage producten van interessant.

Onder de divisie Device Solutions vallen zowel de semiconductor als de memory productie. Displays (DP) worden er ook toegerekend, maar de cijfers daarvan worden apart genoemd. Over die divisie – exclusief displays – rapporteert Samsung een omzetdaling van 15% in vergelijking met een jaar terug gerapporteerd. In vergelijking met het voorgaande kwartaal is er echter een plus van 11%.

Omdat onder Device Solutions ook 4G en 5G modems vallen is het niet mogelijk de genoemde cijfers te gebruiken om de “geheugen en storage” performance van Samsung te beschrijven. Daarvoor moet echt worden teruggegrepen op de tekst die bij de cijfers hoort.

Demand increased despite weak business conditions as datacenter customers resumed purchasing and mobile applications adoptedhigher-capacity products

Samsung ziet hier dus een positieve beweging op de markt. Het is de +7% die in rechter kolom wordt genoemd. Dat het bedrijf daar verder weinig aandacht aan besteed zal alles te maken hebben met de waarde in de kolom links.

7% meer omzet ten opzichte van het vorige kwartaal is een bemoedigend signaal. Het moet wel in de context worden gezien van een omzet die 34% lager is dan exact een jaar geleden.

Share

Comments are closed.