Scality groeit hard dankzij partners in bovenkant markt

Scality, dat trots is door IDC als Global Leader for Object Storage te zijn gelabelled heeft begin deze maand cijfers over 2016 bekend gemaakt. Het bedrijf dat ook begon als de mail storage leverancier van het Belgische Telenet heeft zich ontwikkeld tot een partij die zich volledig richt op enterprise klanten. Het aantal klanten is dus niet schrikbarend groot.

2016 werd afgesloten met 135 klanten, waarvan er 25 klanten met meer dan $1 miljoen omzet in de boeken zijn opgenomen. De website noemt als referentie klanten partijen als Comcast, RTL, SFR en HostEurope. HPE geldt als een van de strategische partners en is ook van de investeerders in dit van oorsprong Franse bedrijf.

Scality levert webscale storage genaamd RING, waarmee x86 servers kunnnen worden ingezet als een flexible en in principe onbegrensde storage pool waarin data (file en object based) kunnen worden opgeslagen. Dit type oplossing is dus zeer in trek bij grote bedrijven die veel data / mail moeten kunnen verwerken en op verschillende manieren opslaan.

De vraag hiernaar zag Scality afgelopen jaar meer dan ooit toenemen, hetgeen tot uitdrukking komt in de volgende cijfers: 76% meer partners, 85% meer omzet (Y-to-Y) en data van meer dan 500 miljoen endusers.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*