Seagate blijft in spinning disks investeren

Met een persbericht op 26 april heeft Seagate aangekondigd £57,4 te investeren in het Noord Ierse Springtown. De bestaande fabriek wordt uitgebreid om meer onderzoek te kunnen doen naar nanophotonics.

De Seagate fabriek bestaat op die locatie als sinds 1994. Tegenwoordig is het een van de plekken waar de wafers worden gemaakt. Nanophotonics zijn noodzakelijk voor de next gen harde schijven (HDDs). Op de platters wordt steeds meer informatie opgeslagen terwijl de fysieke afmetingen vast liggen (een harde schijf is 2,5” of 3,5”). Die verhoging van de datadichtheid betekent dat de data dichter tegen elkaar komt te liggen, anders moet worden opgeslagen en gelezen. De afstand die daarbij in zicht komt zijn nanometers. De techniek die met zulke kleine afstanden overweg kan is wordt nanophotonics genoemd.

De investering laat niet alleen zien dat Seagate aanwezig blijft in Noord Ierland, het is vooral een signaal dat spinning disks nog lang niet zullen verdwijnen. Sterker nog, nanophotonics maakt HDDs mogelijk met een capaciteit die voor velen nog echt toekomstmuziek is.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*