Seagate breidt portfolio uit met 14TB HDDs

Seagate heeft per gisteren wereldwijd het portfolio uitgebreid. Voor vier van de vijf toepassingsgebieden die het bedient zijn nu ook schijven met een capaciteit van 14TB leverbaar.

Dat Seagate met 14TB modellen de markt betreedt zal niet mogen verbazen. De techniek is er al langer en over de samples van deze schijven gingen eind 2017 al de eerste geruchten. De 14TB versie speciaal voor datacenters en cloud werd tijdens de OCP summit in maart al getoond. Wat wel opvalt is dat Seagate de schijven over de volle breedte inzet en een scherper onderscheid maakt tussen thuis en zakelijk gebruik. Toen in het 2016 de stap naar 10TB schijven maakte werden schijven voor de zakelijke nas omgevingen, de IronWolf Pro’s, buiten de lancering gehouden en min of meer stil aan het assortiment toegevoegd.

Nu zijn de techniek en marketing dusdanig veranderd dat men het nodig acht en in staat is bij de lancering een scherper onderscheid tussen de IronWolf en de IronWolf Pro te maken. Daardoor lijkt het ook alsof Seagate meer in petto heeft dan de grote concurrent. Vanuit marketing optiek is dat een slimme zet.

Wat nog voor verbetering vatbaar is is de naamgeving. Voor de desktop schijven worden nu BarraCuda en BarraCuda Pro geleverd. Het direct zichtbare verschil is de garantie 2 om 5 jaar. Pas bij de specificaties wordt duidelijk dat de ene serie 5400RPM schijven betreft en de Pro op 7200RPM draait. Dat is dusdanig verschillend dat een echt andere naam daar meer op zijn plaats zou zijn.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*