Seagate laat nu betere cijfers zien

Maandag liet Seagate de kwartaalcijfers zien. De beurs reageerde daar positief op. Het aandeel steeg met meer dan 12%. Daarmee is het koersval die op 24 juli van dit jaar ontstond weer bijna verwerkt.

De redenen van die koersval waren een veel lager resultaat dan verwacht en het mede daardoor opstappen van de CEO. De verwachtingen van de beurs waren tot 50% hoger. Deze keer waren de verwachtingen in de markt juist weer ruim 10% te somber. Seagate haalde meer omzet en maakte meer winst. Dat is de goede kant van het verhaal en daarop is door de beurs gereageerd.

Minder ophef was er over de melding dat de markt nog steeds onder druk staat. Het mag bekend zijn dat het aantal HDD shipments de afgelopen jaren fors is teruggelopen. Dat beleggers zich hierdoor niet lieten afschrikken zal alles te maken hebben met de andere vormen van storage. Seagate is een van de partijen in het consortium dat de Toshiba chips fabrieken overneemt. Daarmee wordt het voor Seagate eenvoudiger het SSD aanbod verder uit te breiden.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*