Seagate zwakker op enterprise markt – beter met flash

De kwartaalcijfers waarmee Seagate gisteren kwam waren niet geheel in lijn met wat de beurs verwachtte. De markt voor storage staat onder druk, waardoor de omzet lager uitkwam dan de voorspellingen. Het aandeel won een paar procent, verloor die nabeurs en buiten flash lijken er geen echte lichtpunten te zijn.

Uit de cijfers (PDF) wordt duidelijk dat de gemiddelde Enterprise HDD capaciteit die door Seagate wordt verscheept 4,5TB is. Opmerkelijk is dat dit aanzienlijk lager is dan de twee voorgaande kwartalen (5,3 respectievelijk 5,2TB). Bij de andere doelgroepen is dat cijfer stabiel of laat een lichte stijging zien. Met aandeel van enterprise schijven in de totale omzet is dan ook met 3 procentpunten gedaald het afgelopen kwartaal.

De kwartaalomzet voor HDD van $2,49 miljard was dan ook flink lager dan het voorgaande kwartaal ($2,8mrd) en de marge verkleinde met 1,3 procent punt.

Er lijkt op het eerste gezicht geen reden te zijn het aandeel met een plus te belonen. Toch is dat wat maandag is gebeurd. De verklaring is tweeledig. De cijfers weken niet heel sterk af van wat was aangenomen en de markt had die na de WDC publicaties nog kunnen bijstellen. Ook speelt een rol dat de andere diensten (Enterprise Data Solutions, SSD & Other) wel een omzet groei lieten zien. $225 miljoen is op de omzet van $2,61mrd gering, maar het is bijna 2 procentpunten meer dan het afgelopen kwartaal.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*